luni, 23 martie 2009

dezbatere in Parlament

bucati de inregistrari audio din Palatul Parlamentului de la dezbaterea publica din 23martie 2009 asupra Ordonantelor de Guvern 114/2007 si 27/2008

starring:

Primar Tudor Pendiuc (Pitesti)



Primar Radu Mazare (Constanta) - best role, winner of the prize






Dragi bucuresteni, iata pe cine putem sa injuram atunci cand suntem blocati in trafic, cand ne intoxicam plamanii, cand nu avem loc pe trotuar, cand nu avem unde sa stam la umbra vara...


Horatiu Tica, presedintele Comisiei de urbanism si amenajare a teritoriului din Consiliul General al Municipiului Bucuresti

Un comentariu:

  1. Gogorita cu alungarea investitorilor straini sa o vanda Mazare altora. Intre timp ne-am mai luminat si noi, oamenii de rand, si am vazut ca nicaieri in Europa centrele vechi ale oraselor, constructiile vechi care dau identitate unica fiecarei localitati, nu se demoleaza pt. ca sa faca loc bildingurilor nemasurate de beton si sticla. Centrul Parisului e asa cum l-a desenat Haussman, iar bildingurile s-au construit la margine (cartierul La Defence). Centrul Lisabonei este asa cum l-a desenat marchizul de Pombal, iar partea moderna si-a gasit loc destul in alta parte. Centrul Valenciei este cel clasic, iar partea moderna s-a construit acolo unde a fost loc pt. asa ceva (zona dinspre port, ultramoderna si foarte shik, dar tot purtand patina de specific local, construita cu ocazia Olimpiadei din 1992). Iar la Praga sau Dubrovnik (si in multe alte orase europene!) nu s-a clitit nici macar o tigla de pe acoperisurile caselor vechi din centrul istoric, dimpotriva - au fost restaurate cu minutie si talent si pastrate ca un adevarat tezaur. Si tocmai acest tezaur si specificul local este prilejul pentru care fluvii de turisti invadeaza aceste orase, aducand bani in bugetul si buzunarele locuitorilor. Somerii pe care-i plange „socialistul” Mazare si-ar putea gasi de lucru in turism, daca turistii ar avea de ce sa vina si la noi sa ne viziteze. Dar atata timp cat le putem arata doar constructii ceausiste si bildinguri - nu o sa doreasca sa ne viziteze prea curand..! Nu e pacat ca putina bruma de comoara care ne-a mai ramas sa fie distrusa de dragul... investitorilor straini? De ce nu pot ei construi DECAT in centrul vechi, de ce nu investesc in tara lor sau de ce nu construiesc in centrele oraselor LOR bildinguri? Ar fi la fel de rentabil (si nici nu ar trebui sa dea spagi ca in Romania!). Dar NU POT, pentru ca ei nu sunt fraieri ca noi, sa strice casa ca sa faca WC!
    Daca investitorii sunt seriosi, au unde investi in Romania: avem atata nevoie de infrastructura in agricultura, in transporturi, sanatate, invatamant... Sigur ca acolo castigurile nu sunt atat de rapide..! In acele domenii investitiile se amortizeaza mai greu..! Da' noi nu ne grabim! Unde am stat amarati 45 de ani sub comunisti si inca 20 sub democratie originala, mai putem indura, dar sa facem o treaba buna, temeinica, fara sa ne distrugem trecutul, constiinta, fiinta nationala. Dar deja am distrus prea multe lucruri valoroase (Ceausescu s-ar simti umilit!) de dragul investitorilor (de fapt de dragul buzunarelor fara fund ale celor care au dat autorizatii)!
    Spune Mazare ca suntem in concurenta cu Ungaria, Cehia etc. Eu credeam ca suntem colegi, in aceeasi Uniune si ca, deci, ar trebui sa luam exemplu bun de la ei si sa conlucram, nu sa le „suflam” investitorii...
    „ONG-uri platite de Soros”!!! Mi-e jena pt. Mazare sa stiu ca vorbele lui ar putea fi auzite in Europa anului 2009! E cu adevarat jenant acest discurs demn de epoca mineriadelor democratiei noastre originale! Nu, d-le Mazare, nu e asa! Se implinesc anul acesta 20 de ani de cand fac voluntariat in Romania, nu am facut niciodata politica si nu numai ca ONG-ul din care fac parte nu a primit vreodata bani de la statul roman sau Soros, da’ chiar am dus de multe ori bani de acasa pt. ca sa putem sustine actiunile civice. Activitatea in ONG nu e profitabila, ca aceea din partide sau primarii...!
    „Trebuie sa betonam spatiile verzi pt. ca sa facem parcari”.
    1. Nu veti multumi toti posesorii de masini, in schimb veti lasa orasele prada pfrafului, caldurii sufocante, poluarii, bolilor.
    2. Daca nu e loc pt. parcari, de ce mai dati alte autorizatii de constructie, pt. constructii din ce in ce mai mari?
    3. De ce nu ati facut pana acum parcari publice, etajate, ca in alte tari civilizate (ca se vedea cu ochiul liber cum creste numerul de masini!)? Sigur ca, din asa ceva, nu ies atatia bani ca din autorizatiile de constructie..!

    In fine, imi doresc, dragi alesi locali ai momentului, sa va pot face sa intelegeti ca societatea civila, ONG-urile (chiar daca se cheama „Bate saua sa priceapa iapa” – care nu este, cum probabil eronat si semnificativ ati crezut, d-le Mazare, caterinca, ci se refera la saua bicicletei, vehicul pe care il promoveaza ca sa nu mai aveti d-tra probleme cu construirea de parcari!) au aceleasi interese ca si d-tra, cei pe care v-am ales ca sa ni le aparati si promovati: sa ducem CU TOTII o viata mai buna, mai frumoasa si mai sanatoasa! Si vrem sa va sprijinim in acest demers, asa ca nu ne mai blamati, ca o facem fara sa fim platiti si fara alte interese in spate!

    RăspundețiȘtergere